Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Απαντήσεις του διαγωνίσματος Κύματα 2012 - 2013

Δημοσιεύω σήμερα τις απαντήσεις στα θέματα του διαγωνίσματος : Κύματα της σχολικής χρονιάς 2012 - 2013. Ένα αρκετά καλό τεστ για να διαπιστώσετε τις ικανότητες και γνώσεις σας στο 2ο Κεφάλαιο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους μαθητές - αναγνώστες του ιστολογίου, δοκιμάστε να το λύσετε είτε τώρα, είτε κατά την περίοδο της επανάληψής σας.



Δείτε το διαγώνισμα από ΕΔΩ

Κατεβάστε τις απαντήσεις από ΕΔΩ



2 σχόλια :

  1. Καλησπέρα σας!Στις απαντήσεις,στο προτελευταίο ερώτημα του διαγωνίσματος,όπου έχετε κάνει τη γραφική παράσταση για t>1s,εφόσον η συνάρτηση έχει αρχική φάση π,γιατί έχει αυτή τη μορφή το γράφημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσοχή!!! Μπορεί η εξίσωση ταλάντωσης του Σ μετά την συμβολή να έχει το μείον (-): είναι yΣ = -10 ημ(πt) (1) x, y σε cm και t σε s , όμως το πεδίο ορισμού του t είναι: 1 ≤ t ≤ 3 s. Οπότε για t=1s yΣ = 0 ενώ για t=1,5 s, yΣ=+10 cm. Από φυσική άποψη συμβαίνει το εξής: την t = 1s στο Σ φτάνουν και το προς τα αριστερά και το προς τα δεξιά διαδιδόμενα κύματα και αναγκάζουν το Σ να κινηθεί προς τα πάνω, συμβάλλοντας ενισχυτικά (κοιλία) με αποτέλεσμα μετά από 0,5s (T/4) δηλαδή την t = 1,5 s το Σ να βρίσκεται σε απομάκρυνση +2Α = 10 cm και ούτω καθεξής. Έτσι προκύπτει η δοθείσα γραφική παράσταση.

      Διαγραφή