Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Προτεινόμενα Θέματα Φυσικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου

Παραθέτω παρακάτω συγκεντρωμένα, τα σημαντικότερα διαγωνίσματα που έχω δημοσιεύσει κατά διαστήματα, δικά μου αλλά και άλλων συναδέλφων. Σας προτείνω να τα δείτε στα πλαίσια της επανάληψής σας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2012 - 2013. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τα επαναληπτικά σε όλη την ύλη, ή να επιλέξετε όποιο κομμάτι της ύλης σας ενδιαφέρει.
Καλή επιτυχία !!!


ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΗ  ΣΤΕΡΕΟΥ
ΚΥΜΑΤΑ
ΚΡΟΥΣΕΙΣ - DOPPLER
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ





7 σχόλια :

  1. Όμορφη συλλογή συνάδελφε, τα έδωσα στους μαθητές μου! Καλό κουράγιο και καλές επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μιχάλη! Και η δική σου δουλειά στο Ιστολόγιό σου είναι εξαιρετική!!
      Εύχομαι να ανταμειφθούν και ο κόπος των συναδέλφων από οποιοδήποτε πόστο και αν βρίσκονται και πάνω από όλα ο κόπος των παιδιών που για άλλη μια χρονιά μόχθησαν σκληρά!!!

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα μηπως γινεται να αναρτησετε τις απαντησεις για το 13ο διαγωνισμα γιατι δεν ειναι προσβασιμες ; ευχαριστω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθώθηκε ο σύνδεσμος, τώρα πρέπει να είναι εντάξει. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Στο 14ο διαγωνισμα πρεπει να υπαρχει λαθος στις λυσεις.στο γ θεμα απο το σχημα που μας δινεται εχουμε οτι το σημειο Μ ειναι δεσμος με αρνητικη φορα και στις λυσεις θεωρειται οτι ειναι κοιλια.
    Επισης στο θεμα Δ στις λυσεις θεωρειται η Τστατικη με φορα προς τα πισω ενω θα επρεπε να "εμποδιζει" την περιστροφικη του σωματος.κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Γ θέμα για το σημείο Μ δίνεται το διάγραμμα ψΜ=f(t) και όχι το ψΜ=f(x). Επειδή ταλαντώνεται με πλάτος 2Α πρόκειται περί κοιλίας και όχι δεσμού.
      Στο Δ θέμα η Τστατ στο οριζόντιο δάπεδο η αλγεβρική της τιμή βγαίνει θετική άρα έχει σχεδιαστεί σωστά, αλλάζει όμως η φορά της στο κεκλιμένο επίπεδο γιατί πρέπει να δημιουργεί επιβραδύνουσα ροπή (αφού υcm μειώνεται, πρέπει να μειώνεται και η ω. υcm=ωR)

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία δουλειά. πολύ χρήσιμη. Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή