Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

5ο Σετ Ασκήσεων - Κύματα Φυσικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Θεωρία, Ερωτήσεις Σωστού - Λάθους, Πολλαπλής Επιλογής, Λυμένες και Άλυτες Ασκήσεις σε όλο το 2ο Κεφάλαιο: Μηχανικά Κύματα - Συμβολή - Στάσιμα Κύματα - Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα, από το συνάδελφο Σ. Κουσίδη.


Κατεβάστε το με κλικ ΕΔΩ



Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Φυσική Κατεύθυνσης Γ Λυκείου - 4ο Σετ Ασκήσεων Σύνθεση ΑΑΤ

Πλήρης Θεωρία, Ερωτήσεις όλων των τύπων, Λυμένες, Άλυτες Ασκήσεις και Προβλήματα  πάνω στη Σύνθεση Απλών Αρμονικών Ταλαντώσεων, που επιμελήθηκε ο συνάδελφος Σ. Κουσίδης. Προσπαθήστε να τις λύσετε πρώτα μόνοι σας και αν έχετε απορίες τα ξαναλέμε.



Κατεβάστε το αρχείο από ΕΔΩ




Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

3ο Σετ ασκήσεων - Φθίνουσες- Εξαναγκασμένες Ταλαντώσεις Φυσικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Δημοσιεύω μια σειρά από Θεωρία, Ερωτήσεις όλων των τύπων, Λυμένες και Άλυτες Ασκήσεις στις Φθίνουσες και Εξαναγκασμένες  Ταλαντώσεις που επιμελήθηκε ο συνάδελφος Σταύρος Κουσίδης.



Κατεβάστε το σε pdf απ' ευθείας με κλικ ΕΔΩ


Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Φυσική Κατεύθυνσης Γ Λυκείου - Ηλεκτρική Ταλάντωση

 Ηλεκτρική ταλάντωση με σύνθετο κύκλωμα

Στο κύκλωμα του σχήματος είναι: E = 20V, r = 2Ω,      R = 8 Ω, C = 4 μF και L = 0,1 MΗ . Αρχικά ο διακόπτης βρίσκεται στη θέση (2) και τη χρονική στιγμή t=0 τον μεταφέρουμε ακαριαία στη θέση (1).
α) Ποιος οπλισμός του πυκνωτή είναι θετικά φορτισμένος την t = 0; Να βρεθεί η συχνότητα της ηλεκτρικής ταλάντωσης που θα πραγματοποιηθεί.
β) Να γράψετε τις εξισώσεις του φορτίου του πυκνωτή και της  έντασης του ρεύματος σε συνάρτηση με το χρόνο και να κάνετε τις γραφικές παραστάσεις φορτίου – φάσης   και    έντασης – φάσης, της ηλεκτρικής ταλάντωσης.
γ) Με τι ρυθμό μεταβάλλεται η τάση στα άκρα του πυκνωτή τη στιγμή που η ενέργεια του πυκνωτή είναι ίση  με το μισό της μέγιστης τιμής της για πρώτη φορά;
δ) Ποια είναι η περίοδος μεταβολής της ενέργειας του μαγνητικού και του ηλεκτρικού πεδίου;
Δίνεται π2 =10.
H απάντηση από  ΕΔΩ

Ηλεκτρικές Ταλαντώσεις Γ' Λυκείου - Ερωτήσεις με δικαιολόγηση

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο,  ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με δικαιολόγηση (Σύμφωνα με το Β' Θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων), στις Ηλεκτρικές Ταλαντώσεις. Του συναδέλφου Β. Δουκατζή.


Κατεβάστε το με κλικ ΕΔΩ